28 February 2012

Oh Microteaching

0 comments
Masing-masing sibuk buat ABM. Esok nak Microteaching. Banyak dah aku lihat ABM kawan-kawan lain. Gempak ada. Cantik pun ada.

Cuma, pendapat aku. ABM tak berapa gempak, tak apa. Yang penting, murid faham konsep. Itu prinsip aku. Masing-masing ada prinsip dan pendapat masing-masing. Kan?

Aku buat ABM, 1st sekali, biar budak faham konsep. Jimat dan mudah dikendalikan. Jimat tu penting. Mudah pun penting. Tak kan nak siapkan 1 ABM sampai makan masa 4 hari kot. Jadi orang yang realistik.

Aku nak, kita mengajar ni, ada kepuasan dan keseronokan. Mugkin, sesetengah orang puas bila tengok ABM gempak-gempak. Tapi bagi aku, budak boleh faham dan aplikasi ABM tu, dah cukup best ok!

Aku takut, time belajar je pulun habis-habis buat ABM gempak-gempak, tapi nanti dah mengajar, lain pula jadinya. Takut tu je. Slow-slow Allah tarik amanah dalam hati kita. Bila hilang rasa amanah, tu yang jadi pelik-pelik. Banyak sebab terangkatnya amanah dalam hati kita ni. So, hati-hati.

Maaf tau kalau ada yang terasa. Pendapat, boleh betul dan juga salah. Berlapang dada, itu konklusinya.ABM aku yang ala kadar je. Itu je yang mampu. Janji ikhlas dan seronok yaw!

0 comments:

 
Awan Nusantara | © 2011 Design by DheTemplate.com and Theme 2 Blog

Find more free Blogger templates at DheTemplate.com - Daily Updates Free Blogger Templates